Бизнесмен и съпругата му намерени застреляни в София (обновена+снимки)

Булфото
share

Мъж и жена са разстреляни в столичния квартал "Витоша" тази вечер, съобщават от пресцентъра на СДВР, цитирани от "Фокус".

Двамата са съпрузи, намерени са от друг човек на улица в столичния квартал "Витоша", недалеч от зоопарка. Човекът, който ги е намерил, е подал сигнал на телефон 112 около 20.29 часа.

Застреляният мъж е на 47 години, жената е на 40. Мъжът е Митко Дамянов, бивш строителен предприемач. Разстреляната жена е съпругата му Наталия Дамянова, която е и негов съдружник.

В момента тече оглед от оперативна група на МВР.

Версиите за убийството са възможни неуредени бизнес сметки или любовна история.

Справка в Търговския регистър показва, че Дамянов е бил собственик на няколко фирми, в една част от тях има и чуждо участие. Регистрирани са и няколко запори от финансови институции.

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като се предполага, че убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее, изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал, съобщава БНР.

Мястото е изключително тъмно и затова е извикан и екип на пожарната, който да освети сцената на двойното убийство, за да могат следствените екипи от СДВР да свършат своята работа.

Справка в архивите показва, че преди време Митко Дамянов се е занимавал със строителен бизнес. Името му обаче се свързва и с десетки недоволни граждани, които твърдят, че бизнесменът е вземал пари „на зелено” за строежи, а след това не е изпълнявал уговорките си.

Още снимки вижте тук

 

Водещи новини

Още новини