Закопчаха син на гробар за гаврата с мъртва жена в монтанско село

Булфото
share

30-годишен мъж - син на гробаря на монтанското село Расово, е изровил от земята Теодора Тодорова ( 25 г.) и я разсъблякъл.

Той е задържан, съобщиха от МВР. Вестта за ареста успокои донякъде ужасените хора в околността, пише "Труд". Два дни след като беше починала в дома си, Теодора бе извадена от гроба и захвърлена гола в тревите на селското гробище. Роднините й бяха съсипани. Родители не смееха да пуснат децата си на улицата. Някои твърдяха, че гаврата е дело на извънземни.

Само за 2 дни обаче криминалистите разкриха кой е разкопал гроба - Димитър Георгиев - синът на гробаря. Димитър участвал с баща си в погребението на момичето, а през нощта се върнал на гроба, разкопал го и извадил тялото да му се “порадва”. Според съселяни мъжът е с психични отклонения. Бил влюбен в хубавото момиче и го следял приживе. Преди полицията да иде у тях, близките на Димитър не разбрали, че синът им е извършил злодеянието.

“Знаехме, че Митко не е наред с ума. Но не сме подозирали, че крие страшни мисли. Приемахме го като безобиден!", разказват съселяни. Семейството на арестувания е нормално. Бащата и майката са безработни, но се включват в програмите по временната заетост, за да изкарат някой лев. Фамилията има и дъщеря, която живее в съседно село с мъжа си. Димитър не е бил освидетелстван, близките му не са търсили лекарска помощ за психичните му проблеми. Специалисти не изключват вероятността той да страда от некрофилия - патологично влечение към трупове.

“Досега искахме смъртно наказание за изверга. Но като разбрахме, че е живял сред нас, се почувствахме виновни, че не сме предвидили тази ужасна случка!", казва кметът на Расово Стефан Копашев.

Водещи новини

Още новини