Циганин рецидивист мъчил старците в Малко Градище

share

Ром рецидивист е арестуван за нападението над старците в село Малко Градище. Според информирани неофициални източници задържаният заподозрян се казвал Стоян. Преди време той бил наеман за дворска работа в имота на старците от зет им - митничар Божидар Салабашев, женен за тяхната внучка Анета, съобщи Труд.

"Вероятно лежалият в затвора ром си е мислил, че в къщата на Добреви има скрити пари от зет им", коментираха запознати с разследването. Арестът на Стоян станал в четвъртък, но до петък по обяд закопчаният не признавал нищо.

В началото на месеца трима маскирани нахлуха в къщата на 82-годишният Боньо Добрев и 77-годишната му съпруга Мавруда. След жесток побой и заплахи, че ще разфасоват с резачка жертвите си, бандитите задигнаха около 2500 лева от възрастните хора. Дядото и бабата бяха настанени в хасковската болница с фрактури на крайниците и множество наранявания по тялото.

За развитието по случая съобщи в петък от парламентарната трибуна вътрешният министър Веселин Вучков.

Открит е мобилният телефон на старците, който грабителите им отнели при нахлуването. Апаратът и други вещи били иззети от разледващите от заложна къща.

Водещи новини

Още новини