Вижте какво разказа човекът, който видя дулото на пистолета на кръстовище

share

Шофьор на маршрутка опря пистолет в главата на пешеходец в центъра на София. Инцидентът стана на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Опълченска“. Ето и човекът, на който му беше опрян пистолет в челото. Това е Светослав Мачков, съобщи БТВ.

Светофарът светеше зелено. Заедно с мен пресичаше и една жена с количка и възрастни хора. Шофьорът на маршрутката не спря и аз ударих по капака на маршрутката. Тогава той спря и извади пистолет, зареди го и ми каза: "Сега ще видиш какво ще стане". Добре, че спортувам, запазих самообладание. След това му нанесох няколко удара и той падна. Това стана сутринта, в района има и учили ща, имаше деца.

В момента не мислех за нищо, разказа той. Не мога да разбера защо всички казаха, че съм пресичал неправилно - това не е вярно, беше зелено, убеден е Мачков.

След като полицаите дойдоха хората започнаха да изпадат в паника. Имаше жена, която се возеше в маршрутката и започна да плаче и крещи, че можело да я застрелят.

Според потърпевшия шофьорът може да е имал семейни проблеми, да е изнервен от работата, но това не оправдава поведението му. Хората, които са се возили при агресивния шофьор споделили, че той бил нервен през цялото време, псувал и не спира, където искат. Надявам се държавата да го осъди, аз ще заведа и частно дело. Поведението му не бе нормално.

Водещи новини

Още новини