Многократно хващан да управлява пиян се уби на мотор

Булфото
share

32-годишен мотоциклетист от село Черногалвци е загинал след катастрофа, информират от ОД на МВР-Шумен.

Сигнал, че на пътя между селата Черногалвци и Габрица е намерено тялото на мъжа и мотора му „Кавазаки", който е бил без регистрационна табела е получен в полицията около 11:05 ч. днес. Изпратеният на място медицински екип е установил смъртта на 32-годишния мъж. Извършен е оглед от дежурна оперативна група в състав разследващ полицай, експерт - криминалист и съдебен лекар.

По първоначални данни пътния инцидент, при който е загинал мъжът е настъпил за периода от 18:00 часа вчера до 10:30 часа днес. В хода на проведените първоначални мероприятия е установено, че мъжа е загубил контрол над управлявания от него мотоциклет, който е излязъл извън пътното платно и се ударил в дърво. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

При направените справки е установено, че свидетелството за управление на МПС на загиналия е отнето. През периода 2000 - 2007 година той е установяван три пъти да управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,2 промила, за което с решения на съдилищата в Шумен, Омуртаг и Нови пазар са му налагани наказания "глоба", "лишаване от управление на МПС" и условно наказание "лишаване от свобода". На 25 юли тази година в село Венец е отново е бил хванат да управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 2,45 ‰, за което срещу него е водено досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини