Великотърновски полицаи разкриха въоръжен грабеж

share

След близо едногодишно разследване полицаи от Районно управление „Полиция” (РУП)–Велико Търново задържаха извършителите на въоръжен грабеж от бензиностанция.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново. На 17 февруари 2010 г., около 22,25 ч. двама мъже влезли в бензиностанция на “Петрол”, находяща се на главен път Велико Търново-Русе, близо до с. Самоводене, заплашили служителката с пистолет (газов) и задигнали от касата на обекта сумата от 300 лв., след което изчезнали в неизвестна посока.

След проведени многобройни оперативно-издирвателни мероприятия великотърновските полицейски служители установиха, че извършителите на престъплението са 21-годишният Л. С. от Килифарево, криминално проявен и осъждан и 29-годишният В. Х. от Велико Търново, известен на органите на МВР. Дни след извършеното престъпление по-младият от двамата е задържан, привлечен е в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение “Подписка”.

След извършване на престъплението В. Х. се укривал дълго време от органите на МВР. През август 2010 г. е бил обявен за общодържавно издирване. Преди броени дни същият е задържан от служители на РУП – Полски Тръмбеш и веднага е бил привлечен в качеството на обвиняем. Взета му е мярка за неотклонение “Парична гаранция”, в размер на 500 лв.

Работата по изясняване на случая продължава.

Водещи новини

Още новини