Пак спипаха с дрога бивш зет на Цар Киро

share

Бившият зет на ромския бос Цар Киро - Кирил Йорданов, пак е арестуван за трафик на наркотици.

Мъжът на Кировата дъщеря Събка бил засечен при продажбата на близо 210 грама хероин, за които получил 7000 лв., съобщава "24 часа".

Службите отдавна били по следите на Йорданов, който се подвизавал в Пловдив с прякора Фони. Той се снабдявал с дрога от района на София и Перник и я пласирал на улични дилъри.

На 8 септември Фони се срещнал със затворника Красимир Бозов, който изтърпявал присъда за наркотици и от 3 август бил пуснат в домашен отпуск. Двамата заминали за Перник с БМВ. Спрели до крайпътно ханче, където двама мъже чакали ромския зет. Той заминал с тях до града и наредил на Бозов да го чака на бензиностанция край София. След два часа се върнал с наркотика. По пътя за Пловдив Бозов решил да пробва хероина и си свил цигара.

Полицаи спрели БМВ-то за проверка към 17 ч. При обиск намерили хероина у Бозов. Той обяснил, че пратката му е струвала 6000 лв. За Фони от сделката оставали 1000 лв. Йорданов е изтърпял присъда от 2 г. и 11 месеца за трафик на хероин през ноември 2008 г. Тогава бил глобен с 9000 лв.

Преди ден окръжният съд отново му наложи постоянна мярка "задържане под стража".

Водещи новини

Още новини