Съседи не одобряват домашния арест на убиеца на Паoло

share

Георги Сапунджиев - шофьорът на джипа, който прегази четиригодишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора, вече е в къщата си в село Змеево. Там той ще остане под домашен арест поне до 12-и юни, когато е възможно съдът да промени мярката за неотклонение.

Адвокатът на Сапунджиев не му позволи да застане пред камерата на Нова телевизия.

Съседите на семейството имат противоречиви мнения за него. Част от хората го описват като добър съсед и съчувстват на семейството му. Други обаче не споделят това мнение.

Димитър Христов описва него и брат му като хора с бързи пари и бързи коли. Не вярва, че Георги Сапунджиев е бил бит и допълва: „Един съсед го осъди преди три години условно, той му плати 10 хиляди лева от труда си, сега пак същият сценарий."

Става дума за Стоян Трифонов, който Георги Сапунджиев осъжда за побой при кръчмарска свада. Обстоятелствата, които шофьорът на джипа изтъква в съда тогава приличат на настоящата ситуация, смята Стоян Трифонов и уточнява, че не търси лична изгода. По негови думи между епикризите има пълно съвпадение. Според него това е „заучен ход", който помага на Сапунджиев.

80-годишният Митьо Йорданов пък не одобрява домашния арест, който съдът постанови на Георги Сапунджиев на 6-и юни.

Водещи новини

Още новини