Убиецът на Присиян се радвал, че го арестуват

Интернет
share

Христо Сечински-Кобрата, убиец на 11-годишния Присиян от Шумен, се зарадвал, когато разбрал, че отива в ареста.

Питал криминалистите, без да крие доброто си настроение, дали в килията има телевизор и може ли да яде шоколад, научи “Труд”.

21-годишният младеж бе прибран зад решетките на 6 септември, след като малкият Приси бе открит мъртъв в изоставена постройка в града. Тогава стана ясно, че Кобрата страдал от умствено заболяване, имал разсъдък на 7-8-годишен и се чувствал пълноценен само в компанията на деца. От вторник Кобрата е с постоянна мярка “задържане под стража”.

Щом Христо разбрал, че отива на ново място - в ареста, възкликнал: “Там ще има телевизор!
Ще гледам Хамелеонът.” Преди задържането младежът живеел под наем с баба си Стоянка. Майка му работела в Слънчев бряг и пращала пари. Семейството едва свързвало двата края. В квартирата нямало телевизор, дори и ток.

При разпитите младежът разказал, че много е страдал, че у дома не е можел да гледа любимия си сериал. После добавил: “И Приси нямаше телевизор, и аз нямах.” Христо разкрил, че бил завладян от сюжета на сериала и от героя, способен да влиза във всяка кожа. Вероятно Кобрата се е вживявал в ролята на Хамелеон, предполагат психолози.

Информацията, че Христо е бил изнасилван като дете, бе отхвърлена от Живка Ангелова, класна ръководителк
а от оздравителното климатично училище. Христо посещавал школото в трети клас. Занятията били седмични, но той често бягал. Преподавателката го запомнила като “вечно напикан и с памперс”.

Водещи новини

Още новини