Криминално проявен подпалил големия пожар в Костинбродско

Булфото
share

28-годишен криминално проявен умишлено е предизвикал пожара в Костинбродско, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пожарът възникна днес в землището на костинбродските села Безден и Богьовци. Огънят обхвана около 800 декара сухи треви и храсти. Засегнати са и 120 декара борова гора.

След като пожарникарите спряха разпространението на пламъците на юг към селата Безден и Богьовци и към Костинброд, бяха предприети мерки за ограничаването на разрастването на огъня и в района на Ломски път.

В хода на предприетите действия е установено, че пожарът е предизвикан от 28-годишния К.В., с адресна регистрация в София – криминално проявен и регистриран за грабежи. Самонастанил се е и живеел в къща във вилна зона близо до Костинброд.

Въпреки че той активно е участвал в гасенето на пожара, свидетелски показания насочили полицията по дирите му. К.В. е задържан и при проведения разпит е признал, че умишлено е предизвикал пожара. Нещо повече – посочил и други два свои опита, които по думите му били неуспешни. Предстоят действия по изясняване на причините и начина за възникването на пожара.

Продължават усилията на екипите в ограничаването и локализирането на пожара. В гасенето участват седем пожарни коли, две водоноски и две фадроми.

Водещи новини

Още новини