Изтезаваха старци за галоши и олио в село Мечка

share

Бандити са изтезавали възрастно семейство за чифт галоши и две бутилки олио. Историята се разиграла в трагично известното плевенско село Мечка, където дори полицията е безсилна пред набезите на крадците - предимно роми.

Още преди две години заради набезите почти всички българи напуснаха къщите си и се изселиха от селото. Останаха  само няколко възрастни семейства, които няма къде да отидат.

На 3 май през нощта трима крадци се вмъкват да крадат в къщата на 80-годишната баба Здравка и 85-годишният Борис, докато двамата спят. Бабата чула крадците. Веднага грабнала телефона и се обадила за помощ. Дошла патрулка. Крадците нямало къде да бягат и се скрили на втория етаж на къщата.

Полицаите направили оглед, не видели нищо съмнително и не проверили в самата къща.Те уверили старците, че няма нищо подозрително и си тръгнали. Старците отново си легнали.

След като усетили, че опасността е отминала, крадците изскочили от скривалищата си и се нахвърлили на старците. Нанесли им жесток побой, след което ги вързали със сезал и продължили да ги налагат, за да разберат къде семейството крие парите си. Бабата и дядото им обяснили, че нямат пари или ценности. Нападателите продължили с мъченията и дори започнали да душат старците.

Когато се уморили, за да не си тръгнат с празни ръце, бандитите задигнали само едни галоши и две бутилки олио и избягали.

След няколко часа полицаите стигнали до извършителите. Това са Валентин Начев на 15 години, Шикри Мехмедов на 22 години и 27-годишният Христофор Маринов.

Водещи новини

Още новини