Убийцата на Александра затрила и баща си (снимки)

Булфото
share

Окръжният съд в Бургас постанови мярка „задържане под стража” за Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на 8-годишната Александра. Най-тежката мярка за неотклонение бе поискана от прокуратурата и защитата на Георгиева, както и от самата нея.

Убийцата на 8-годишната Александра обаче се оказа, че е живият ужас не само за Поморие, където удуши невинното момиченце. Споменът за обвинената в жестокото престъпление в морския град 43-годишна Атанаска е кошмар и за Златоград, където още се мълви, че е затрила собствения си баща Петко Георгиев.

Там преди няколко години без предупреждение тя зарязва и двете си невръстни момчета, за да заживее с майка си в Поморие, пише в. "Всеки ден".

Ровенето в причините за зловещото престъпление извади наяве забравена в родопския град история за биологичния й отец, починал при мистериозни обстоятелства. Той бил намерен мъртъв в река Върбица през зимата на 1998 г. на метри от къщата, в която живее и Атанаска.

Причината за смъртта му се е водила удавяне в ледените води, но в Златоград си спомнят, че и дъщеря му била сред първите заподозрени. Тогава е била на 27 години. Затова бившите съседи и роднини на Светла (майката на Атанаска, с която живее - б.р.) настояват за ново отваряне на разследването.

Момчетата на убийцата - на 17 и на 15 години, живеят в Ябълково и вече знаят какво е сторила майка им с малката Алекс, но се сетили и за историята с дядо им. „Те ще прекъснат всякакви контакти с Атанаска. Преди убийството тя им се обаждала от време на време, тайно от баща им и неин бивш съпруг Стефан", разкриха техни близки, цитирани от "Всеки ден".

Галерия от снимки вижте ТУК

Водещи новини

Още новини