Проститутка убила дядото от Свищов, той плащал за секс

share

42-годишна жена с инициали А.П. от Свищов бе задържана за убийството на възрастен мъж от с. Ореш. Тя е привлечена в качеството на обвиняема за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нанесена телесна повреда, както и за кражба на лични вещи от похотливия старец. Взета й е мярка за неотклонение „подписка".

Жената и 72-годишният мъж са се познавали от 2004 г. Задържаната е правила многократно секс с него срещу заплащане. Старецът е живеел сам и е подържал сексуални връзки с много жени, една от които е и А. П. На 21 август вечерта тя отишла в жилището му и пренощувала там. На следващия ден старецът поискал да правят секс и се държал доста грубо с „гостенката си", тя обаче отказала, блъснала го, той паднал и получил фрактура на гръбначния стълб.

Жената видяла, че възрастният мъж е зле и се опитала да му помогне, но опитът се оказал неуспешен. След като се уверила, че партньорът й е починал, го завила с чаршаф от леглото, взела му мобилния телефон и 25 лв. от портфейла, старателно е заличила следите от своето присъствие в дома на стареца и напуснала къщата. На автостоп се придвижила до Никопол, където се подслонила при бившия си съпруг. В хода на разследването е установено, че мобилният телефон на починалия е продаден на таксиметров шофьор.

Тялото на дядото е открито седмица по-късно от негов съсед и приятел в последен стадий на трупно разложение. Двамата веднага са подали сигнал в полицейското управление в Свищов и на мястото е изпратена група, която при първоначалния оглед не е открила следи от насилствена смърт.

Тялото е изпратено за аутопсия в отделението по „Съдебна медицина" към великотърновската болница. При вътрешния оглед на тялото, извършен от съдебен лекар е констатирано, че смъртта е настъпила от фрактура на прешлен, която е довела до прекъсване на гръбначния мозък, което от своя страна е довело до аспирация на храна.

Полицейските служители започва незабавно издирване на лицата, които са имали контакт с починалия и така полицейските служители стигат до свищовлийката. Пребиваването й в жилището на починалия на 22 август се потвърждава и от направения анализ на фактите, събрани в хода на разследването.

Жената има криминална регистрация и условна присъда за кражба от 2003 г. Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини