Ето го мястото на трагедията в Лясковец (снимки)

Булфото
share

Полицейска лента и жива охрана се виждат пред дома на психичноболния Петко Петков, който вчера уби спецполицая Емил Шарков и рани още трима негови колеги.

В момента се извършва повторен оглед на местопрестъплението, а междувременно стана ясно, че властите са задържали майката на стрелеца по обвинение за предоставяне на лъжлива информация на МВР.

Тримата пострадали служители на МВР, които бяха настанени във ВМА след вчерашния инцидент в Лясковец, към момента са в стабилно състояние без усложнения вследствие на огнестрелните наранявания, съобщиха от ВМА. Днес ще им бъдат извършени поредните операции с цел предотвратяване на инфекциозни процеси, посочват от здравното заведение.

Състоянието на стрелеца Петко Петков остава тежко. Той е настанен в отделението по реанимация във Великотърновската болница, съобщи хирургът д-р Николен Стойнов от екипа, извършил операцията на Петко Савов Петков вчера следобед. При операцията е отстранен единият бъбрек на ранения. Той е в съзнание и е контактен, но все още има опасност за живота му, уточниха от отделението.

Водещи новини

Още новини