Извънредно! Психичноболен стреля напосоки от дома си! Има убит полицай (обновена+видео)

share

Психично болен човек се е барикадирал в дома си в Лясковец. Мъжът притежава оръжие и стреля към улицата пред дома му, съобщи Нова телевизия.

Мъжът от няколко месеца се е оплаквал от шума, вдиган от децата от съседното училище. В последните 5-6 месеци той непрекъснато пишел заплашителни писма със закани, че ще използва оръжието си срещу учениците. Когато полицията се опитала да конфискува арсенала му тази сутрин, той се барикадирал и започнал да стреля. Въпреки че районът е отцепен, стрелбата не е прекратена. Има застрелян човек.

Екшънът в Лясковец продължава. Застреляният човек е полицай. Освен него има и трима ранени. Стрелецът се казва Петко Савов, на 53 години. Бил е бизнесмен. Къщата му е точно срещу СОУ "Максим Райкович" в града, съобщи БНТ. В момента целия район е отцепен. Има пожарна, линейки. Савов има три ловни пушки и не понася деца. От училището също са пращали писма, в които са искали психопатът да не доближава тяхната сграда.

Към 8 часа стрелбата от къщата продължава. Директорът на училището обяви, че многократно е предупреждавал децата да не приближават къщата на Савов. Навсякъде в сградата на училището има разлепени предупредителни плакати. Децата дори не са провеждали часовете си по физическо възпитание в двора на училището, за да не дразнят Савов.

Работи се по досъдебно производство за закана за убийство и за незаконно притежавано оръжие. На място са окръжен и областен прокурор, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БТВ. Този сигнал е от години, но последната заплаха е от вчера. Има един  загинал служител на МВР, потвърди той. Няма опасност за живота на ранените. В 6 часа започна планирана спецоперация срещу Савов. Полицаят е загинал при изпълнение на служебните си задължения. Хората са изведени от района, за да не пострадат. Човекът е опасен от години. От 2010 година се е барикадирал в дома си и е отказвал да излиза, но проблемът е отлаган, каза още Лазаров. Човекът не е знаел за акцията, стартирала сутринта и не е ясно защо се е барикадирал. Бойният арсенал е трупан с години. Лазаров не потвърди дали Савов е психично болен. Главният секретар на МВР пътува към мястото на инцидента.

Родител на дете от училището в Лясковец потвърди, че Савов е заплашвал децата. Казвал им е: Ще ви убия! Ще ви застрелям! Не го познаваме много добре. Съседите му също не го познават, каза жената пред Нова телевизия. Според очевидци стрелбата е започнала между 5 и 5:30. Все още не е ясно дали стрелбата е предшествала полицейската акция или е част от нея. Мъжът е работил в БДЖ и малко в Англия, живее с майка си.

Прекъснаха подаването на газ до квартала на стрелеца в Лясковец, съобщи TV7. Целта е да се предотврати евентуален взрив. Петко Савов се е барикадирал на първия етаж. Хората от втория и третия етаж на кооперацията са евакуирани.

Директорът на училището Николай Кожухаров заяви пред Нова телевизия, че е започнал да получава заплашителни писма преди няколко месеца. Веднага уведомих органите на МВР. Не познавам Петко Савов. Той не излиза от къщата си. Отправяше заплахи към децата от терасата на апартамента си. Не мога да кажа дали е психичноболен. Към момента гърмежи не се чуват вече, каза още той.

 

Очаквайте подробности!

Водещи новини

Още новини