Йовчев: Имахме сериозна оперативна информация по случая с Орлин Алексиев (видео)

share

Обискът в дома на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев беше проведен, след като получихме сериозна оперативна информация. Тя трябваше да бъде проверена.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде репортер на Novini.bg. Припомняме ви, че миналия петък спецполицаи извършиха акция в автокъщата на Алексиев. Това стана, след като главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че е разбит международен наркоканал, в който има и българско участие. Във Варна също имаше два ареста и бяха извършени обиски по същия случай. Те също бяха проведени след получаването на оперативна информация. Не мога да кажа повече информация за задържаните и дали са криминално проявени. В момента текат следствени действия. Нека прокуратурата и следствието си свършат работата, и тогава ще имаме повече информация. Сега повече не мога да говоря. Няма да направя това, което се правеше преди. Не очаквайте да започна да раздавам обвинения. Извършва се проверка. Няма да имаме чак толкова бързи резултати, защото трябва да се провери документация, компютри. В зависимост от това, което се получи като данни при проверките и разследването, оттам-нататък ще се вземат съответните действия, категоричен беше Йовчев.

Той коментира и скандалите около изграждането и оскъпяването на оградата по българо-турската граница. МВР е изготвило само идейния проект за тази стена. От там нататък, ние нямаме нищо общо с този проект. Знаете, че министър-председателят е разпоредил проверка. Към момента нямаме информация за нова бежанска вълна. Следим положението и в Сирия, и в Афганистан, и в Украйна, каза още Йовчев. Днес той взе участие в освещаването на нови противопожарни автомобили.

Водещи новини

Още новини