Подкупният съдия от Русе остава в ареста (обновена+снимки)

  • 17 февруари 2015 20:17

  • 3688
  • 3
Подкупният съдия от Русе остава в ареста (обновена+снимки)
© Булфото

Не са открити пари в автомобила, където са се срещнали съдията от Русе Николай Стефанов и адвокатът Свилен Стефанов.

Според прокуратурата съдията е поискал 1000 лв., за да одобри споразумение на клиенти на адвоката. Николай Стефанов каза пред съда по време на мярката си за неотклонение, че нито е искал, нито е получавал пари, информира 24 часа.

"Когато спряха автомобила, в който бяхме със Свилен Стефанов, обискираха всичко. Из протоколите пише, че липсват доказателства, т.е. не са намерени пари. Познавам Свилен Стефанов отдавна. Преди да потеглим с автомобила, той каза, че някаква негова любовница го чакала с нетърпение. След като видях полицейския автомобил, го попитах да не е направил нещо", каза пред съда обвиняемият. Той иска да бъде пуснат от ареста, за да не обрича на глад и мизерия семейството си. Според прокуратурата той трябва да остане за кратко време в ареста, докато тече следствието.

Съдията от Русе Николай Стефанов остава в ареста, реши Софийски градски съд (СГС). Има обосновано предположение, че той е поискал подкуп от 1000 лв., за да одобри споразумение по наказателно дело. Няма доказателства обаче, че той е получил пари, защото такива не са открити.

След уговорката за подкупа, съдията няколко пъти е търсил по телефона адвокат Свилен Стефанов, за да се разберат кога да му ги даде. Има свидетелски показания и на колега на Свилен Стефанов, който твърди, че съдията е търсил и него за уреждане на уговорените 1000 лв. Съдът прецени, че има опасност съдия Николай Стефанов да се укрие или да повлияе на свидетеля.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3688 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.19 | 21:23

3
Големи тъпанари с тия в ДАНС и СГП.Нищо не могат да свършат като хората .Имало подкуп ама ги няма парите.Все едно обвинение за убийство ама без труп.Къде ги намираш тия идиоти бе Цацаров?

2015.02.18 | 07:02

1
намерете го в нета=Коалицията „Булгартабак“: Прасе, Сокол и Буда

2015.02.18 | 07:05

2
Всички помнят коалицията на ГЕЯ БЕЯ И ЗЛОДЕЯ , която само за 1 тод турцизира България !! Явно те са Прасе Сокол и Педал !!

Добави коментар

Водещи новини