Кмет иска доброволни отряди да помагат на хората

Булфото
share

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов предложи държавата и общините да обединят сили в създаването на доброволни отряди, които да патрулират в по-малките населени места и да се грижат са сигурността на жителите, предава "Дарик".

Почти във всички 26 населени места в община Карлово се наблюдава бум на битовата престъпност през последните месеци, уточни той и потвърди, че по това време на годината, най-често се крадат домашни животни и инвентар.

Карлово бе едно от първите населени места, където бе изпратен екип на специализираното полицейско подразделение, което да помага на местните полицаи в борбата срещу домашните кражби.

Още през 2006 година, Кабаиванов е внесъл предложение за изграждането на второ полицейско управление в село Розино.

Според него от години има необходимост от допълнително присъствие на служители на МВР, които да се грижат за сигурността на жителите на селата в района. Става въпрос за Розино, Кърнаре, Клисура, Христо Даново и Слатина, с население около 10 хил. души.

Ако действително се обединят усилията на местната власт, полицията и прокуратурата в борбата с битовата престъпност, при всички случаи ще доведе до по-добри резултати, категоричен е Емил Кабаиванов.

Водещи новини

Още новини