Спипаха 13 шофьора на нерегламентиран превоз на пътници

share

13 водачи на моторни превозни средства са санкционирани от началото на акцията срещу нерегламентирания превоз на пътници, информираха от ОД на МВР  в  Перник.

Два автомобила са спрени от движение и са оставени на наказателен паркинг.

405 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализирана полицейска операция от 17 до 31 януари тази година. В акцията, целяща пресичане на нерегламентиран превоз на пътници са участвали представители на секторите „Пътна полиция” и „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР и колегите им от ДАИ – Перник. Контролните органи инспектирали 200 автобуса, 79 леки таксиметрови автомобила и 126 леки коли. 9 таксита са глобени за това, че са извършвали превоз на пътници извън работното им време. Трима от тях са били и без контролен талон на водача. На двама шофьори на автобуси са съставени актове за липса на карта за квалификация на водача и за това, че не са преминали годишен технически преглед.

Актове по Закона за автомобилния превоз са получили 33-годишният К.И. и К.А./26 г./, двамата от гр. Перник. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лв. Мъжете превозвали пътници от Перник до София на цената на билета. Автомобилите им марка „БМВ” и „Фолксваген голф” са спрени от движение за срок от 6 месеца и са оставени на наказателен паркинг. Престоят им там също се заплаща.

Засиленият контрол продължава.

Водещи новини

Още новини