Откриха 63 кг части от жп линия в пункт за метали

Булфото
share

63 килограма елементи от жп линия са били открити на площадка за изкупуване на черни и цветни метали в Попово, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и води в Шумен. В началото на месеца сигнал за това е подаден в полицията в Попово.

Последвала проверка от експерти на екоинспекцията, служители на Икономическа полиция към РПУ-Попово, представители на ЖП секция - Горна Оряховица както и Регионално поделение - Горна Оряховица към Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура". По време на нея металните елементи са идентифицирани като елементи от жп линия.

Дружество,„Алтметал" ЕООД - Попово, стопанисващо площадката, където са открити не е представило сертификати за произход и договор за предаване на отпадъците, изисквани съгласно Закона за управление на отпадъците. Установено е и лицето, предало металните елементи, взето е писмено обяснение за произхода им.

За установеното административно нарушение ще бъдат съставени актове, както на дружеството, приело отпадъците, така и на физическото лице, което ги е предало.

Водещи новини

Още новини