Изгоря офис на Бареков в Стара Загора! Той обвинява пожарната (обновена+галерия)

share

Опожариха офиса на движение "България без цензура" в Стара Загора. Клубът на формацията на Николай Бареков е изгорял почти напълно снощи, съобщава BNews.

Помещенията се намират в централната част на града до Часовника на бул. "Руски" и "Цар Симеон Велики". Пожарът е лумнал около 2 часа през нощта в събота срещу неделя. В пламъците е изгоряло офис-оборудването и обзавеждането. Пожарната е пристигнала бързо, но всичко е било вече опустошено от огъня. От движението не изключват и версията за умишлен палеж заради факта, че пламъците са се разгорели и са унищожили всичко буквално за минути. Все още няма категорична версия за пожара.

Галерия от пожара може да разгледате тук.

Самият Николай Бареков определи пожара като поредна вандалщина срещу движението му. "Причините за пожара се изясняват. От полицията и пожарната обаче побързаха да обявят инцидента като резултат от късо съединение в ел. мрежата, въпреки, че задължителното за такива случаи разследване все още не е започнало. Винаги при голям пожар се разследва и версията за умишлен палеж. В офиса работеха юрист и доброволци, които помагаха безвъзмездно на изпаднали в беда хора. Това се прави за първи път в страната и закономерно предизвиква злобата и завистта на конкурентните партии. Още преди Коледа започнаха провокациите от недоброжелатели, които се опитаха да предизвикат дебат за мястото на приемната, твърдейки, че им пречи в парка. Тепърва ще се установи дали инцидентът е политическо посегателство и провокация", обясни бившият журналист.

"Движение „България без цензура“ смята, че полицията и пожарната не са си свършили адекватно работата тази нощ и със своето бездействие са позволили нашият офис в Стара Загора да изгори до основи", обяви след инцидента Николай Бареков. "Нещо повече, без да са направили експертизи и без да са огледали охранителните камери наоколо, те побързаха да излязат с твърдението, че не се касае за умишлен палеж. Какви са доказателствата, с които те разполагат? Имат ли свидетели? Кога, за колко време и с какви средства проведоха своето разследване, което е задължително за такива инциденти? Нашето категорично становище е, че докато не представят пред нас и пред медиите неоспорими доказателства, считаме пожарът за умишлен и за пореден вандалски акт срещу нашата организация. Мотивите не могат да бъдат други освен политически", категоричен е новият политик.

"Това е поредното посегателство срещу наше имущество, което нанесе щети за хиляди левове с унищоженото оборудване и техника в офис, изграден с наши средства на общинска територия. Припомням, че по време на митинга на ГЕРБ в Пловдив бе потрошен централният ни офис там", завършва Бареков.

Водещи новини

Още новини