Спипаха полицай лихвар

share

Полицаят Т. Т., който е от полицията в Червен бряг, и аверът му В. К от близкото плевенско село Чомаковци ще бъдат изправени пред съд заради незаконна лихварска дейност. Те гласят, че през периода 2007г. - 2008г. в Червен бряг Т.Т. е извършвал банкови сделки и предоставял кредити в български лева на различни лица срещу договорена месечна лихва върху парите от 10 %.

Полицаят също така ще бъде подведен под отговорност и затова, че през май 2009 г., заедно с В. К чрез заплахи са принудили семейството от Червен бряг да подпише предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот в града. Деянието е било с цел да се набави имотна облага за Сн. К. от Червен бряг. Причинените имуществени вреди на жертвата на това престъпление е в размер на 29 000 лева.

Около 2 месеца по-рано - на 23 март 2009г. в Червен бряг, Т. Т., отново в съучастие с В.К., с цел да набавят облага за трето лице, поддържали заблуждение у Цв. Ц. и съпругата му - и двамата от Червен бряг, и ги накарали да подпишат пълномощни на обвиняемият В.К. Причинената имотна вреда е в големи размери - 27 800 лева.

Водещи новини

Още новини