Полицаите с нови ограничения, готвят им съкращения

share

Вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров са въвели нови ограничения в МВР, пише „Всеки ден". Досиетата на целия състав са иззети от отдел „Човешки ресурси" и в момента се прави анализ кой кога е назначен, какво е работил през годините, какви са успехите и провалите му, както и какво образование има всеки един редови служител.

След като приключи ревизията на служителите, част от тях ще бъдат отстранени, възможно е да има кадрови рокади и по високите върхове на МВР. До края на годината трябва да бъдат освободени близо 2000 души. До шефовете на всички Областни дирекции на МВР са разпратени писма, директорите им да преценят с кои служители могат да се разделят и да мотивират предложенията си. Освен това във вътрешното ведомство има и нови правила за облекло, хранене и обноски.

Освен какво ядат, полицаите ще бъдат наблюдавани и как се явяват на работното си място. Дамите, които пазят реда, на които им е забранено да си поставят ноктопластика, а маникюрът им трябва да е в неутрален цвят и не по-дълъг от един-два милиметра.

В същото време освен съкращения в системата заради орязания бюджет, всички униформени са с месечен лимит на телефоните си, който не трябва да надвишава 5 лева. В по-голямата част от районните управления няма и интернет, орязан е и бюджетът за гориво. „Има участъци, които разполагат с 40 литра месечно", разказаха още от МВР. В същото време в системата продължава да има ненужни длъжности, на които са слагани хора, които не се занимават с полицейска работа.

 

Водещи новини

Още новини