Изгониха полицаите от пресцентъра на "Килърите"

  • 22 юли 2011 19:12

  • 1201
  • 2
Изгониха полицаите от пресцентъра на "Килърите"
©

Съдебният състав разпореди охраната да следи стриктно в залата с телевизора да влизат единствено репортери срещу представяне на прескарта.

Забраната бе наложена заради твърденията на защитата, че полицаи следят процеса от пресцентъра и с "модерни технически средства напътстват" свидетелите какви отговори да дават.

Това не е пресцентър, а полицейско оперативно бюро и от него не излиза журналистическа информация за хода на делото, а целенасочена дезинформация, заяви адвокат Илиян Василев.

В 11,15 ч по разпореждане на съда спря и телевизорът в пресцентъра заради разпита на защитения свидетел Светлин Иванов - Близнака. Причина за това решение е, че се очакваше да бъдат обсъждани материали, събирани със СРС-та.

Разпитът премина с участието на резервните адвокати на "Килърите", тъй като редовните защитници напуснаха съдебната зала в знак на протест, че свидетелят, който не е с тайна самоличност, ще се крие зад параван и няма как да следят мимиките му.

Делото срещу „Килърите" започна на 27 юни. Подсъдими за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с убийства и с други престъпления, са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Обвинителният акт беше внесен от Шуменската окръжна прокуратура на 18 май.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1201 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ku ku

2013.03.28 | 18:42

2
do givot za kilarite
жана

2013.03.28 | 18:42

1
Съдебният състав по това дело заслужава адмирации.Независимо от цирка,който разиграват подсъдимите и адвокатите им,съдиите вземат много правилни решения.

Добави коментар

Водещи новини