Спипаха апаш, заплашил жена с нож и офейкал с колата й

share

Столични полицаи задържаха 39-годишен мъж за противозаконно отнемане на автомобил.

Сигнал за престъплението в полицията подала на 1 октомври 30-годишната собственичка на превозното средство. Пред разследващите тя разказала, че около 18.45 часа на същата датa, докато чакала на светофара на кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Александър  Стамболийски", непознат мъж отворил предната дясна врата на автомобила й "Ем Джи" и я заплашил с нож. Жената се уплашила и  слязла от автомобила, а нападателят потеглил с него в посока бул. "Александър Стамболийски".

Незабавно били предприети заградителни действия. Колата била открита, с оставен работещ двигател, на ул. "Зайчар". В хода на издирването криминалистите установили извършителя на деянието - Д.Г. /39 г./ от София, известен на полицията и осъждан за кражби, грабежи и нанасяне на средна телесна повреда на полицейски служител.

На 11 октомври Д.Г. бил задържан с полицейска мярка. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура задържаният е  привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 346 от НК. След изтичане на наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа, Д.Г. е задържан с постоянна мярка.

Водещи новини

Още новини