Задържаха автокрадец в столицата

  • 16 март 2012 15:54

  • 1628
  • 1
Задържаха автокрадец в столицата
©

Столични полицаи задържаха автокрадец тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 2.00 часа собственик на лек автомобил „Сеат Леоне” подал сигнал в полицията, че колата му била открадната от паркинг пред блок в ж.к. „Люлин 3”. Междувременно криминалисти получили информация, че автомобилът се намира в кв. „Филиповци”.

Пристигналите на място служители на реда намерили колата с разбити ключалки и контактен ключ. Наблизо имало още една кола в същото състояние – „Ауди А6”, за която се установило, че е открадната също тази нощ от паркинг в Люлин 5.

Полицаите останали да наблюдават района. Около 6.00 часа на мястото пристигнал лек автомобил „БМВ 3”, в който се возели двама души. Единият от тях се качил в „Сеат”-а и запалил двигателя. Тогава служителите предприели мерки по задържането на двамата. Когато видели униформените, крадците побягнали. В преследването се включили и жителите от квартала, с чиято помощ бил задържан единият от тях – Л.А. на 41 години от Петрич, известен с прякорите Македонеца и Ямурлата.

Служителите на реда продължават работата по установяване и задържане на другия, който успял да се укрие.
Л.А. е задържан в Девето районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Той е криминално проявен, регистриран в полицията за изнудване, сводничество, пренасяне на фалшиви пари, заплаха за убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, отвличане и вещно укривателство.

Продължават процесуално-следствени действия, извършват се обиски и претърсвания на адреси в столицата и Петрич. Криминалисти от столичната дирекция и техни колеги от сектор „Престъпления, свързани с МПС” работят по документиране на престъпната дейност на мъжа.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FOX

2012.03.17 | 04:35

1
Под ножа, такива като тези до сега е трябвало отдавна да са разстреляни!

Добави коментар

Водещи новини