Намериха оранжерия с канабис в Байлово (галерия)

МВР
share

Полицаи откриха оранжерия за канабис в подземие на сграда край с. Байлово, община Горна Малина, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До реализация на акцията се стигнало след получен сигнал за помещение, пригодено за отглеждане на наркообразуващи култури и последвало разследване. Било локализирано мястото – частен имот в землището на село Байлово, община Горна Малина. След внимателно планиране, вчера служители на сектор “Наркотици” към отдел „Престъпления с висока обществена опасност” в ГД “Национална полиция”, ОДМВР – София и РУП –Елин Пелин атакували адреса, собственост на 40-годишна местна жителка.

"Производството“ било изключително добре маскирано – сградата, в която се помещавала оранжерията, изглеждала необитаема. При претърсването, в подземен етаж на склад – на почти 4 метра под земята, полицаите открили три помещения, пригодени за оранжерии за отглеждане на канабис и оборудвани с всичко необходимо за целта. При създадените специални условия – вентилационна система за циркулиране на въздуха, професионални климатици и лампи за отопление, система за напояване и наторяване, топлоизолация, течни торове за подхранване на почвата, специални трансформатори за тока, били отглеждани растенията. В момента на претърсването са открити 615 засадени в пластмасови саксии стръка, иззети са 400 грама вече изсушен канабис и електронна везна.

В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуални действия е задържан С.Т. на 34 години - един от ползвателите на помещенията. Продължава издирването на съучастника му – Б.Н. на 36 години, който е успял да се укрие. И двамата са с полицейски регистрации за наркотици. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354В от НК. Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини