Марин Марковски: ДПС искат да ме сплашат с тази катастрофа!

share

"ДПС са искали да ме сплашат с катастрофа, в която едвам оживях. Приемам, че това е някакъв вид предупреждение към мен, защото напоследък много често излизах в медиите и защитавах тезата, че биячите на Октай Енимехмедов, който нападна Доган трябва да си понесат отговорността. Не е изключено да съм ядосал ДПС". Това сензационно заяви преди минути пред ПИК адвокат Марин Марковски, който катастрофира с ТИР, пише "ПИК".

Той си спомня с ужас катастрофата.

"Беше на 18 август, в такива случаи човек не може да се изплаши, не му остава време за страх. Успях да завия малко и да направя удара страничен. В същото време се наведох и така успях да остана жив. Добре че бях в стабилен джип, извадих голям късмет, че не се отвориха въздушните възглавници, защото ако това бе станало, нямаше да мога да се наведа и да избегна сериозния удар. Господ беше с мен", спомня си опитният юрист.

И допълва: "Блъсна ме гръцки ТИР с шофьор грък. Насочих разследващите да проверят, дали този човек не ме е чакал там. Дадох им инструкции, че това много лесно може да стане чрез проверка на едно устройство в ТИР-а , което следи движението. Също настоях да стане ясно, дали там участъкът изобщо позволява обратен завой, какъвто той направи".

Марковски уточни, че твърдението му, че ДПС има участие в катастрофата срещу него засега е само предположение, което не е подкрепено с категорични доказателства.

"Аз и синът ми сме адвокати и на Бойко Борисов по делата му срещу Волен Сидеров", припомни Марковски, давайки да се разбере, че е твърдо убеден, че в адския сблъсък може да е замесено Движението за права и свободи.

Водещи новини

Още новини