Хванаха четирима със скимиращи устройства при операция на ГДБОП

Булфото
share

Четирима мъже, които чрез скимиращи устройства придобивали информация за електронни банкови карти, са задържани при операция на ГДБОП,  съобщиха от пресцентъра на МВР.

В нея са участвали колегите им от Бургас и служители на областната дирекция. Операцията на антимафиотите е проведена вчера. В момент на демонтиране на техническо устройство на банкомат в Несебър, те задържали И.Т. на 33 години и А.П. на 25 години от Пловдив, и двамата сливенчани И.И. на 27 години и Р.Р. на 29 години.

Установено е, че четиримата изготвяли, монтирали на банкомати и използвали скимиращи устройства, чрез които придобивали информацията за чужди електронни банкови карти. На този етап е установено, че групата е действала на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас.

При последвалите претърсвания на адресите на задържаните са открити и иззети скимиращо устройство, състоящо се от две части, множество електронни компоненти, служещи в престъпната им дейност, бели пластики с нанесени откраднати данни от истински платежни инструменти – дебитни и кредитни карти на български и чужди граждани. Намерени са още празни бели пластики, преносими компютри, мобилни телефони, flash памети, помощни материали за монтиране и демонтиране на устройствата (лепила, специални остриета, USB кабели, двойно залепящи ленти и др.). От 33-годишния И.Т. е иззет законно притежаван пистолет „ Валтер”.

След 24-часовото задържане на четиримата, срещу А.П. и И.Т. е образувано досъдебно производство. За тях предстои искане за постоянното им задържане.

Работата по разследването продължава.

Водещи новини

Още новини