Спипаха апаш готов да точи банкомати

  • 06 октомври 2011 16:13

  • 1168
  • 0
Спипаха апаш готов да точи банкомати
©

33-годишен мъж е задържан с устройства за манипулиране на банкомати, съобщиха от пресцентъра на МВР. Случаят се разследва от ТЗ „Борба с организираната престъпност” – Силистра.

До разкритията се стигнало при рутинна проверка на служители от група „Охрана на обществения ред” при РУ „Полиция”- Силистра. Около 15.30 часа в областния град те спрели джип „Фолксваген Туарег”, управляван от 33-годишния Е.Е. В колата полицаите открили пластмасови отливки тип „уста”, използвани за манипулиране на банкомати. Това наложило да бъде повикана оперативна група, която извършила щателно претърсване на джипа. При него били открити листове с данни от кредитни карти и магнитен носител на информация, който Е.Е. опитал да унищожи.

Случаят бил поет от силистренските антимафиоти, които по-късно същия ден претърсили дома на Е.Е. в село Богорово. Там била намерена и иззета голяма сума пари в евро, за която мъжът нямал смислено обяснение. Е.Е. е задържан за срок от 72 часа, срещу него е образувано досъдебно производство в ТЗБОП-Силистра. Преди години той е бил обект на друго тяхно разследване, свързано със задържането на българина в чужбина за извършване на подобна дейност.

Последвайте канала на

Novini.bg
1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини