Смените на шефове в МВР не били реваншизъм, а структурни промени

Булфото
share

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни смяната на ръководители на областни дирекции в страната с извършващата се структурна реформа във ведомството.

В Пловдив той представи официално комисар Тодор Гребенаров, който беше назначен със заповед от миналата седмица на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и който сменя на поста старши комисар Тодор Чонов. "Няма реваншизъм, няма гонене на хора, има структурна реформа, която трябва да се проведе със съответните кадрови назначения. Където е необходимо, се правят реформи и промени, но държа да подчертая, смяната на директори не е самоцел, не гоним хора. Почти на всички места колегите получават предложения да продължат да работят съгласно тяхната квалификация, ценз и в служебната йерархия".

Главният секретар на МВР допълни, че ще изисква от областните директори решителни действия срещу контрабандата и измамите с ДДС и акциз.

В момента в ГД "Национална полиция" се създават нови структури, каза на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Комисар Лазаров заяви, че досега там е имало отдели „Криминална полиция”, „Икономическа полиция” и отдел, който разследва конвенционалната престъпност. Към настоящия момент са създадени три нови звена. „Има отдел, който разследва престъпленията с висока степен на обществена опасност – изнудвания, отвличания, престъпления с общоопасни средства и наркоразпространение”, каза още Лазаров. Той уточни, че това са линиите, които бяха в бившата Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП). Създаден е нов финансов отдел, който противодейства на престъпленията, свързани с митнически измами и акциз, укриване на доходи и ДДС и пране на пари. Главен комисар Лазаров заяви, че е дал срок на всички областни директори да си изчистят териториите от така наречените „криминални предприятия”. Направени са промени във финансово-кредитната система. Той заяви, че очаква много точни и конкретни действия по линия на контрабандата, повече полиция, държавност, респект и много тясна връзка между криминалния анализ и криминогенната обстановка. Всичко това Лазаров се надява да намери отражение в действията и присъствието на полицията на улицата.

Водещи новини

Още новини