Закопчаха двама украинци и българка с контрабандни цигари

Булфото
share

Гранични полицаи от Гранично полицейско управление (ГПУ)-Бургас задържаха двама украинци и българка с контрабандни цигари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Част от стоката била укрита в микробуса на чужденците. Открити са и седем невалидни румънски лични карти.


При специализирана полицейска операция гранични полицаи от ГПУ- Бургас са извършили проверка в Поморие на лек автомобил „Ауди”, управляван от 21-годишната Т. Й. от същия град. В багажника на колата те открили общо 1422 кутии цигари от различни марки с украински акцизен бандерол. По същото време гранични полицаи задържали в района на къмпинг Европа, община Поморие, двама украински граждани – 46-годишния Р.Н. и 44-годишния О.О. Те се придвижвали с микробус „Мерцедес”. Установено е, че двамата са предали контрабандните цигари на Т.Й. Тримата са задържани за 24 часа.

Извършена е допълнителна проверка на микробуса, при която в кухина, намираща се над предните две седалки между декоративна кора и тавана на превозното средство са открити още 51 кутии цигари с украински бандерол. На същото място са намерени и седем невалидни румънски лични карти и два украински паспорта на други хора.


По разпореждане на наблюдаващия прокурор украинските граждани са задържани за 72 часа. В ГПУ-Бургас е образувано досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини