Спипаха бизнесмен, усвоил неправомерно 300 000 лева от ДДС

share

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" установиха управител на софийска фирма, неправомерно усвоил ДДС в размер на близо 300 000 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на приключилата работа по преписка било установено, че в периода 1 -31 август 2011 г. управител на фирма използвал документи с невярно съдържание при упражняването на стопанска дейност и при представяне на информация за приспадане на неследващ се данъчен кредит пред органите по приходи, в резултат на което е усвоил ДДС в размер на 308 000 лева. Преписката ще бъде изпратена в габровската окръжна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство по чл.255, ал.1, т.6 и т.7 от НК.

Полицията в Трявна разкри неправомерно получени средства по оперативна програма. В Икономическа полиция е приключила работата по преписка, при която било установено, че бенефициенти с цел да получат средства по програми, финансирани от еврофондове, са представили заявление с невярно съдържание за почистени и обработени земи. В резултат на подадени неверни данни са получени над 6 000 лева. Преписката ще бъде изпратена в окръжната прокуратура в Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство по чл.248, ал.2 и чл.313, ал.1 от НК

Водещи новини

Още новини