Иззеха контрабандни цигари от нелегална кланица

Булфото
share

Голямо количество цигари без бандерол и със сръбски бандерол са иззети от нелегална кланица в Пазарджик. 

Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите им от Районно управление "Полиция" в Пазарджик.

Днес полицейските екипи извършили претърсване на частен имот, намиращ се в периферията на областния град и стопанисван от 49-годишния пазарджиклия А.М. При проверка в един от гаражите, органите на реда открили общо 3900 кутии с цигари от различни марки. Една част от тях били облепени със сръбски бандероли, а при останалите въобще липсвали такива.

Междувременно се установило, че в имота, който привидно бил използван за отглеждане на животни, всъщност е обособена нелегална кланица. Открити са различни по вид и количество трупно месо, транжирано месо, животински вътрешности и отпадъци. Клането на животните и добиването и преработката на месо се извършвали в пълен разрез със ветеринарно-санитарните и хигиенни норми.

За случая незабавно са уведомени инспектори от регионалната структура на Агенцията по безопасност на храните в гр.Пазарджик. Предприети са и действия за установяване на произхода на животните и начина на реализирането на месото в търговската мрежа. А.М. е задържан в ареста за срок от 24 часа, а по случая се води дознание.

Водещи новини

Още новини