Седем души пострадаха при катастрофи на магистрала Тракия

share

Седем души са ранени при две поредни катастрофи на едно място на автомагистрала „Тракия", съобщиха от ОДМВР - Пловдив. Жена пострада при катастрофа около 15.30 часа вчера на 131-ви километър на АМ "Тракия" в посока Бургас.

Лек автомобил „Мерцедес” поради отклонено внимание на водача - Б.Е. на 51 години от Турция, се блъснал вдясно на пътя в оградна мрежа. 51-годишната му съпруга, пътничка в колата, е била откарана за преглед в болница. След оказаната й медицинска помощ е била изписана за домашно лечение.

Десет минути по-късно на същото място на магистралата е станала верижна катастрофа. Лек автомобил „Мерецедес” с холандска регистрация поради отклонено внимание на водача Т.И. на 61 години блъснал движещия се в лявата лента лек автомобил „Фолксваген” с холандска регистрация. След удара „Фолксваген”-ът намалил скоростта си и отзад, поради неспазване на необходимата дистанция, го блъснал лек автомобил „Опел” пак с холандска регистрация и управляван от М.И. на 40 години. Веднага след това холандският опел е бил ударен отзад от „Опел” с българска регистрация, управляван от Г.Х. на 48 години от Стара Загора.

При верижната катастрофа са били ранени шестима души. Сред тях са водачът на холандския „Опел” и 40-годишната му съпруга, на които е била оказана медицинска помощ, след което те са били изписани за домашно лечение. В болница в Пловдив са настанени трима пътници от опела със старозагорска регистрация - 46-годишна жена и две момчета на 19 години и 15 години. Пострадала е и 28-годишна жена, пътуващата в старозагорския автомобил, която след оказаната й медицинска помощ е била изписана за домашно лечение.

Водещи новини

Още новини