Чужденци нападат полицаи по морето

share

Чуждестранни туристи предизвикват хаос и насилие в курортите по Южното Черноморие. В района на Бургас пияни летовници създават безредици по заведенията, а след това оказват сериозна съпротива при арест, пише в. "Репортер".

Най-много инциденти има в района на Бургас и курорта Слънчев бряг. В средата на юни двама руснаци са били задържани заради сбиване в заведение. На 7 юли румънци и украинци се биха заради момиче пред друг бар. И при двата инцидента чужденците са скочили да се бият с опитващите да ги усмирят.

"От началото" на летния сезон има няколко случая на непремерена реакция срещу полицейски служители. Това става при опит за задържане след употреба на алкохол. Инцидентите стават най-често около заведенията. В тези случаи се стига до употреба на сила и помощни средства за задържане на лицата", коментира началникът на полицията в Бургас комисар Милен Димитров.

Според полицията най-много проблеми създават летовниците от Украйна и Румъния. Техните представители са и най-много по курортите. В последно време има засилено присъствие на туристи от Великобритания, които са известни с хулиганските си прояви.

Водещи новини

Още новини