Нотариус към полицаи: Мамка ви да е**, некадърна държава!

share

Нотариус Светлозар Петков хвърли четири пиратки в хола на съседите си семейство Чапкънови, две от тях гръмнаха на метър от 16-годишната Йоанна, която за щастие се отървала без наранявания. В случай че някоя от гърмящите пиратки бе попаднала в лицето, детето щеше да загуби зрението си, заяви пред в. Струма майката Силвия.

Нотариусът се държал арогантно и агресивно и с униформените полицаи, които пристигнали на място в къщата, за да съставят протокол за инцидента. Майката на Йоанна - Силвия, депозира жалба в прокуратурата в Сандански. Тя е дала обяснения по случая в полицията, откъдето казаха, че се очаква да бъде съставен акт по УБДХ срещу нотариус Петков. Ето какво разказа Йоанна:

Към 18.00 ч. си слушах музика спокойно и изведнъж комшията г-н Светлозар Петков, който е нотариус, хвърли три-четири пиратки в хола, две успяха да гръмнат, останалите - не. Изплаших се много. Обадих се на мама и й казах, че в хола гърмят пиратки, хвърлени от комшията. Тя се обади в полицията. След минута пристигнаха полицаите. Те видяха пиратките и двете, които са гръмнали на метър от мен. Стоят и гледат и не могат да повярват. Качиха се при Светлозар Петков, който живее на третия етаж в жилищната кооперация. Г-н Петков започна да ги обижда с думите: “Мамка ви да е..., некадърна държава, полицай със средно образование”. Бащата на Светлозар веднъж ми каза: “Ела да го посмукаш малко”, а той е на 80 години. Аз съм на 16 години, не мога да повярвам, че така се отнася един възрастен човек.

Пускали сме жалби в полицията срещу съседа Петков. Това не е първият път, той ежедневно ни тормози. Започва още от сутринта. Преди две години подписа декларация в присъствието на прокурор, че няма да се занимава с нас. Не знам защо го прави. Това е човек, който постоянно тормози живеещите на улицата. Според мен това за него да тормози хората е хоби и занимание. Преди време искаше да вземе 1/2 от общинския имот, който се разделя на всички съсобственици. Той си прави какво си иска в тази кооперация, все едно че е само негова собственост. Това е неговата благодарност към нас, че спасихме къщата му от два обира, когато семейството му бе на почивка, разказва майката Силвия.

Ние живеем на втория етаж, той живее на третия. Преди хвърляше пиратки в градината, сега вече ги хвърля в хола на къщата ни. Не е нормално това, което прави нотариус Петков - да обижда децата ми, че са курви, деца на природата, безсрамници, няма да оставя случая така. Ако трябва, ще пиша и до министъра на МВР Цветан Цветанов и до главния прокурор за тяхната намеса и съдействие, заяви Силвия Чапкънова.

Водещи новини

Още новини