60 мюсюлмани с ножове и брадви в джамията в Пловдив

share

60 души бранят офисите на Джумая джамия в Пловдив с коктейли „Молотов", ножове, брадви, кирки и лопати, заяви за Дарик радио председателят на джамийското настоятелство Ашим Асан. Повод за думите му стана възникнал днес инцидент, при който човек на Кирил Гунчев, с когото Асан води дела за собствеността на някои от помещенията на храма се е опитал да разбие вратата на офиса на джамията.

Според Ашим Асан по обяд пред джамията паркирали три автомобила със софийска регистрация. От тях излезли хора на Кирил Гунчев, един от които се опитал да разбие вратата на офиса на втория етаж на храма. Имаше леко спречкване, но до бой не се стигна, обясни Асан. Този път решихме да направим компромис и извикахме полицията. Следващият път обаче ще се отбраняваме сами, категоричен бе той. В края на месец юни между двете страни отново възникна конфликт, заради същия имот. Частният съдебен изпълнител Величко Апостолов представи съдебно разпореждане, според което представляваната от него фирма „Ели инвест груп" трябва да влезе във владение на спорния имот.

От другата страна, председателят на джамийското настоятелство Ашим Асан, представи документ, според който адвокатът и пълномощник на Кирил Гунчев, който е отдал имота под наем на „Ели инвест груп", му предоставя имота за ползване. Ашим Асан категорично отказа да освободи доброволно помещенията на първия и втория етаж на сладкарницата. След намеса на полицията нещата се уталожиха и в момента за имота има наложена обезпечителна мярка, до крайното произнасяне на съда.

Водещи новини

Още новини