Откриха контрабандни цигари в кола на ЧЕЗ

share

Служители на отдела за борба с организираната престъпност и полицаи от районното управление в Монтана откриха 140 кутии цигари без бандерол при проверка на служебен автомобил на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Акцията е извършена на булевард „Александър Стамболийски", на който се намира и офиса на ЧЕЗ в Монтана.

В спряната за проверка кола „Ситроен Берлинго" освен шофьора 31-годишния А.А. пътувал и 38-годишният Р.Р.., чийто били нелегалните кутии цигари. По-късно при обиск на имота му в село Горна Лука, община Чипровци полицаите открили още 259 кутии цигари, 100 патрона, ловна карабина „Браунинг" с оптически мерник, газов пистолет с муфа и пълнител - всичките незаконни.

Ловната карабина е била открадната преди време от автомобил в Монтана, уточниха от полицията. И още: „38-годишният Р. Р. Не е служител на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, а е познат на шофьора на служебния автомобил. Образувани са две досъдебни производства - за нелегално разпространение на акцизни стоки и за притежаване на незаконно оръжие", заяви Бисер Йончев - заместник директор на областната дирекция на МВР в Монтана.

Водещи новини

Още новини