Удариха корумпирани катаджии във Варна

Интернет
share

Екипи на дирекциите „Инспекторат” и „Вътрешна сигурност” проверяваха пътни полицаи на територията на Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е в рамките на разписан от министър Цветан Цветанов план, целящ осъществяване на превенция и установяване на корупционни практики.

В хода на проверката са констатирани редица дисциплинарни нарушения. Съвместната проверка е извършена на главен път Бургас-Варна (на входа на Варна). Освен осъщественото наблюдение над работата на патрули от групи „Пътен контрол”, екипите са търсили и информация от спираните водачи.

В хода на операцията не са констатирани корупционни действия. Установени са дисциплинарни нарушения, за които проверяващите са изготвили справка. На базата на това ще бъде взето дисциплинарно отношение спрямо провинилите се служители.

Тези проверки са перманентни, в края на юни съвместните екипи работиха на територията на Областните дирекции на МВР-Благоевград и Кюстендил, където също бяха констатирани редица слабости и дисциплинарни нарушения.

МВР благодари на шофьорите, оказали съдействие в хода на операцията и призовава към активна гражданска позиция в случаи на поискан подкуп на пътя и за доказване на корупционно поведение от служители на министерството.

Водещи новини

Още новини