Крадец реже маркучите за гориво на коли в Пловдив

share

Центърът на Пловдив бе на косъм от голям пожар, след като автоджамбази прерязаха маркучите за гориво на “Опел Астра” и “Опел Вектра” на ул. “П. Д. Петков” 41. Горивото от резервоарите на двата автомобила се бе изляло на голяма площ по тротоара, след като явно притеснени от някого, крадците не бяха довършили удара си.

Точно се качвах на астрата сутринта, когато забелязах, че от съседната “Вектра” изтича нафта и е образувала огромно петно. Притесних се и реших да преместя колата, преди да е станал взрив”, разказа пред “Марица” един от потърпевшите собственици - Петър Димитров. Той се опитал да запали и така разбрал, че е жертва на крадците.

”Надникнах под колата и чак тогава забелязах, че и моят маркуч е прерязан и също тече гориво. Преместих “Аастра”-та, за да осигуря достъп на пожарната до съседната кола, защото там положението наистина беше сериозно”, допълни Димитров.

“Имах 30 литра гориво в резервоара на вектрата. Не ме е яд за кражбата, а за главоболията. Слава богу, че някой не е пострадал”, каза другият пострадал Иван Захариев.

За броени минути на мястото на инцидента се озоваха служители на полиция и пожарна. Цялото пространство около двете коли бе обработено, а пострадалите бяха инструктирани как да придвижат колите си без риск от нов разлив на гориво, пише блиц.

Един незагасен фас и тоя препълнен паркинг просто щеше да се взриви, коментираха хора от квартала и се кръстеха, че са се спасили от нещастието. Много от паркираните коли са с газови уредби, а някои са на метан. Половин час по-късно на паркинга на отсрещния блок също пропищяха от атаките на крадците. Собственици откриха луксозния си двуместен мерцедес с разбито странично стъкло и без други видими поражения.

Не знаем още колко подобни обаждания за инциденти в този периметър ни чакат днес, лаконични бяха служителите на 4-то Районно, които само половин час по-рано бяха и на мястото на инцидента с изтичащото гориво.

Водещи новини

Още новини