Заключиха психар - турист мятал се пред колите на магистрала

share

Психично болен турист нанесе лека телесна повреда на варненски полицай при опит да бъде задържан. Арестът му се наложил, след като чужденецът се хвърлял пред колите на магистралата Варна – Златни пясъци.

25-годишният германец от руски произход отседнал с приятели в хотел на Златни пясъци. На 29 юли компанията отишла на разходка до Варна, откъдето се върнала на следващия ден. Тогава туристите установили, че един от приятелите им го няма и подали сигнал в полицията. Там обяснили, че липсващият млад мъж в миналото е претърпял инцидент, след който трябва постоянно да пие хапчета. При нередовно приемане изпадал в неадекватно състояние.

Малко след полунощ на 1 август в полицията бил получен сигнал, че пешеходец тича и изскача пред колите на пътя за Златни пясъци, в района на отбивката за курорта „Св. св. Константин и Елена”. На мястото бил изпратен патрул, но след като го видял - мъжът побягнал и оказал съпротива на „униформените”, причинявайки лека телесна повреда на един от полицаите. След задържането му се установило, че това е издирваният чужденец.

Германецът е настанен в психиатрично заведение. Заради състоянието му прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство. Чужденецът ще бъде съден по Указа за борба с дребното хулиганството

Водещи новини

Още новини