Съдът пусна на свобода туриста - психар скачал пред колите на Златните

  • 04 август 2011 16:08

  • 884
  • 0
Съдът пусна на свобода туриста - психар скачал пред колите на Златните
©

Варненският районен съд призна за невиновен в извършването на проява на дребно хулиганство германски турист от руски произход. Делото бе образувано по внесена полицейска преписка за извършено нарушение от 25-годишния А. Шишкин по Указа за Борба с дребното хулиганство в нощта на 1-ви срещу 2 август т.год.

Тогава полицейски патрул получил сигнал, че пешеходец прескача мантинелата и изскача пред колите на пътя Златни пясъци - Варна, в района на пътния възел за курорта "Св. св. Константин и Елена". Полицейският екип на място опитал да изясни самоличността на младежа, който създавал опасност за движението, бил бос и гол до кръста, с видими белези от множество одрасквания и охлузвания по тялото. Младежът изведнъж побягнал от униформените служители като продължил да тича в лентата за насрещно движение, а когато отново бил настигнат - нанесъл удар с юмрук на един от полицаите. Чужденецът е отведен в V РУ на МВР, където се установило, че има подаден сигнал от други туристи (негови приятели) за изчезването му. Екип на спешна помощ прегледал младежа и впоследствие той бил транспортиран до психиатрията.

Съдът се позова на назначената по делото съдебно-психиатрична експертиза, според която 25-годишният младеж вследствие алкохолна интоксикация и претърпяна в миналото черепно-мозъчна травма, не е бил в състояние да разбира и контролира поведението и постъпките си. Районният съд прие, че от страна на 25-годишния А. Шишкин няма виновно поведение. Решението подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок пред Административния съд.

Последвайте канала на

Novini.bg
884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини