Мъж и бебе загинаха по пътя Балчик - Оброчище

share

Двама души са загинали при катастрофа в Добричка област през последното денонощие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Добрич. При пътното произшествие са ранени други седем души.

Инцидентът е станал около 16.30 часа вчера, по пътя от Балчик в посока към село Оброчище. Лек автомобил „Опел Вектра”, управляван от 34-годишен румънски водач, сее блъснал челно в насрещно движещия се лек автомобил “Фиат Браво”, управляван от К.Р., на 30 години, от с.Ляхово, общ.Балчик.

При удара водачът на автомобила “Фиат” е починал на място, а по пътя за болницата в Добрич е починало 10-месечно момченце, пътувало в румънския автомобил. Вследствие на пътнотранспортното произшествие са пострадали един пътник от л.а. “Фиат Браво” и една пътничка от л.а. “Опел Астра”.

Двамата са настанени за лечение в болницата в Добрич, без опасност за живота. Водачът на румънския автомобил и останалите четирима румънски пътници, от които две деца, са настанени за наблюдение. По случая е образувано досъдебно производство.

Регистрираните пътни инциденти през денонощието са общо пет. Установен е и един случай на управление на МПС след употреба на алкохол. Около 01.30 часа тази сутрин, по ул. „Отец Паисий” в Добрич, от полицейски автопатрул е извършена проверка на л.а. “Фолксваген”, управляван от 28 годишния М.В., от Добрич. Техническото средство е отчело 1,25 промила алкохол в издишания от водача въздух.

Образувано е бързо производство.

Водещи новини

Още новини