Спипаха Бомбата и компания с наркотици

share

Столични полицаи задържаха четирима мъже с наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До реализацията се стигнало след получена информация за разпространение на дрога на територията на столицата. В акцията са участвали служители на сектор „Наркотици” към СДВР. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия били установени криминално проявените Д.Н. на 54 години с прякор Бомбата, синът му Д.Н. на 20 години и неговите помощници - Б.С. на 35 години и Е.Л. на 20 години, всички от София. Те са задържани, след като бил спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Д.Н. С него пътували Б.С. и Е.Л., а по-късно на място пристигнал 54-годишният Д.Н., който също е задържан.

При последвалите лични обиски и проверка на колата криминалистите открили 5 мобилни телефона и три найлонови топки със зелена растителна маса. В жилището на бащата и сина били намерени две везни, два мобилни телефона, тефтери със записки, мелничка с полепнал зеленикав прах. След изготвена експертиза в столичната дирекция станало ясно, че намереното тревисто вещество е марихуана с тегло около 300 грама.

Справка в полицейските регистри показва, че в досието си Д.Н. има регистрации за хулиганство, кражби, грабежи, блудство, изнасилване, закана за убийство и е осъждан за убийство. Синът му е регистриран за кражби, грабежи, убийство по хулигански подбуди, а другите двама – за наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 А от НК. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура на четиримата е повдигнато обвинение за държане на наркотици с цел разпространение и им е наложена мярка за неотклонение ”задържане под стража” за 72 часа. Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини