Тройният убиец от "Гео Милев": Виждам баща си облян в кръв

share

От 29 май съм в затвора и мисля, че ще издържа. Ще искам възобновяване на делото срещу мен, защото има неверни протоколи, подменени доказателства и лъжесвидетелстване.

Мен ме интересува как кафявите кожени ръкавици, заради които ме осъдиха, от зацапани с кафяви петна (кръв) станаха чисти, заяви в интервю за "24 часа" 34-годишният Димитър Кънчев.

Той вече е разпределен в 7-и отряд на Софийския затвор, след като бе осъден окончателно на 18 години затвор за тройно убийство през март 1997 г.

Съдът го призна за виновен, че е застрелял баща си - оръжейния търговец Николай Кънчев, мащехата си Миглена и 4-годишното си братче в дома им в столичния кв. "Гео Милев".

Кънчев пръв намира труповете, но не иска да си спомня за това. "Много е тежко, тегаво е", казва той. Признава, че от време на време телата на мъртвите му се появяват пред очите, така, както ги намерил тогава.

По мен няма микроследи от тримата, нито отпечатъци по ножа, нито кръв. Има 18 разминавания между т.нар. мои признания и обективните факти, казва Кънчев. Сега той носи храна в затвора, разделил се е с гаджето си, но още има приятели. Дядо му, който единствен от близките го подкрепяше, е починал, но Димитър казва, че не е сам - може да се обади на баба си. Лишен е от наследство, но е готов да работи в затвора.

Водещи новини

Още новини