Съдиите на селските мачове свирят така, че да се приберат здрави

share

Футболист нападна противникови играчи с пистолет и гаечен ключ по време на мач между отборите на Локомотив 101 (Бенковски) и Сокол (Негован) миналата неделя. Случаят не е изолиран, напротив – побои, размяна на нецензурни думи и заплахи са нормална атмосфера за срещите от аматьорската лига.

Съдии от окръжните групи признаха в предаването "Хрътките", че често свирят мачове така, че да се приберат цели и ненасинени, а понякога при всяко използване на съдийската свирка играчите се насъбират около тях и започват да ги бутат, бият и заплашват.

Реферът от злополучния мач преди седмица Кристиян Янев коментира, че нападението с пистолета го е уплашило. Той допълни, че това не е нормално и със сигурност в ниските дивизии не е приятно да се работи по този начин. Провокации има още преди мачовете, а нападенията са често явление, каза още той.

Съдиите от друг, станал печално известен мач - в село Долна Секирна - Кирил и Тони Кирилови добавиха, че работата им не е мазохизъм и обичат професията си. "Има мачове, при които ситуацията е или ние печелим, или смърт", заяви Кирил Кирилов и допълни как по стадионите майки употребяват нецензурни изрази. "В Перник например, при 15 мача на седмица поне в два има агресия и нападения", добави той.

Подробности можете да прочетете ТУК!

Водещи новини

Още новини