Лара мислела, че я пазят по заръка на Брендо (обновена)

share

Полицията продължава да издирва лекия автомобил, с който похитителите на 10-годишната Лара, дъщерята на Евелин Банев-Брендо, я оставиха пред 6-о РПУ в столицата. Вече са прегледани записите от камерите на магазините в района на бул. "Бъкстон" в София.

Eдна от версиите е, че още същата вечер, в която Лара Банева e оставена от похитителите до сградата на районното управление, лекият автомобил или е изкаран извън София, или вече е разглобен. Няма точна информация дали сивият Фолксваген е бил краден. До момента колата не е открита опожарена. От столичната полиция отричат към момента да издирват подобна кола. Вероятно това се върши от служителите на ГДБОП.

По информация на БНР заради отвличането и връщането на детето вече са привиквани на разпит някои от познатите на МВР лица от ъндърграунда в столицата. Предполага се, че групата, отвлякла Лара Банева, е нова и това е първото й похищение. За това говорели действията на похитителите, които се различавали като почерк от тези на групата на "Наглите" и други по-малки банди, занимавали се преди време с подобна дейност. По време на престоя си при похитителите Лара е вярвала, че  е пазена по заръка на баща си - Евелин Банев-Брендо, потвърдиха разследващи пред БТВ.

Криминалисти предполагат, че е малко вероятно парите от откупа да бъдат похарчени у нас. Те припомнят обаче, че преди време в България бяха засичани банкноти от откупите за част от жертвите на "Наглите".

Водещи новини

Още новини