Подпалиха колата на Нерона - лидер на "Атака" в Разград

share

Служебен автомобил, собственост на лидера на "Атака" в Разград Георги Димитров, горя за втори път тази нощ, след като неизвестни го бяха подпалили и в края на миналата седмица, съобщава "Дневник".

Колата "Лада Нива", която се води на охранителната фирма "Нерон", собственост на кандидат-депутата Георги Димитров, била залята с бензин и подпалена на паркинга пред офиса на дружеството. Полуизгорелият джип, чийто вътрешен салон горя и през уикенда, е продължил да стои повреден на служебния паркинг. Димитров, известен с прозвището Нерона, твърди, че след първото произшествие оставил колата си там, където е горяла, за да подпомогне полицията, която продължавала с разследването. Тя обаче е опожарена повторно, този път и отвън.

От МВР коментират, че става дума за умишлен палеж. Според представителя на "Атака" подпалването не било за лично отмъщение, защото не дължал пари никому. Не допуска палежът да е насочен и срещу политическата му дейност, макар че води кандидатдепутатската листа на "Атака" в Разград за трети път. "И в бизнеса, и в политиката съм бил коректен. Нямам спорове нито с конкуренти, нито с политически опоненти", твърди Димитров.

Нерона е един от най-колоритните активисти на партията на Волен Сидеров. Той стана широко известен преди десетина години, когато хвана крадец във вилната зона край Разград и го върза на площада в града с табела на врата "Аз съм крадец!". По това време главен секретар на МВР бе Бойко Борисов. Заради това се наложи Борисов да дойде по спешност в града, за да реши съдбата на арестувания за самоуправство Димитров. Тогава Борисов порица Нерона, но и разпореди той да бъде пуснат от ареста.

Водещи новини

Още новини