При полицейска акция в Сливен спипаха 15 пияни зад волана

share

15 водачи, употребили алкохол са установени от полицейски служители по време на акция на територията на община Сливен, информират от полицията.

За времето от 9 часа на 16 март до 07,00 часа на 17 март служителите на реда са проверявали водачи за употреба на алкохол и други упойващи вещества в районите на питейни и увеселителни заведения в Сливен и селата Стара река, Самуилово, Крушаре и Чинтулово.

Бързо полицейско производство е започнато срещу мъж на 22-години от село Мечкарево, който на 17 март, около 4,46 часа в кв."Дружба „е спрян за проверка и уредът е отчел 1,29 промила алкохол. Той е управлявал лек автомобил "Мерцедес". Други 14 водача са управлявали МПС след употреба на алкохол над 0,5 до 1,2 промила. На тях са съставени актове за административно нарушение и са им отнети шофьорските книжки.  Законът предвижда наказание лишаване от право да се управлява МПС за срок от 6 до 12 месеца и глоба от 500 до 1000 лв.

Трима водачи са без задължителна застраховка "Гражданска отговорност"и двама неправоспособни.

В хода на операцията полицейските служители са проверени 376 автомобила, направени са 273 проби за алкохол. Автомобилите на водачите употребили алкохол, неправоспособните и без "Гражданска отговорност" са спрени от движение.

Водещи новини

Още новини